Enthousiaste inzet tijdens de sponsorloop voor Oekraïne op de G.A. van der Lugtschool in Gelselaar. Foto: Rixt van Albeslo

Enthousiaste inzet tijdens de sponsorloop voor Oekraïne op de G.A. van der Lugtschool in Gelselaar. Foto: 

Rixt van Albeslo

Basisschoolleerlingen Gelselaar lopen voor Oekraïne

Onderwijs

GELSELAAR – De situatie in Oekraïne houdt de hele wereld in z’n greep. Het medeleven met de Oekraïense bevolking is groot en overal in het land worden acties opgezet. Zo ook in Gelselaar. Om geld in te zamelen voor Giro 555 heeft de G.A. van der Lugtschool in Gelselaar een sponsorloop gehouden. 

Locatie-coördinator Alice Grobbee: “We wilden graag iets concreets doen voor de Oekraïense bevolking in deze zo schrijnende situatie. En het liefst op zeer korte termijn. Onze sponsorloop is in een week tijd opgezet door ons team met hulp van de OR.”

Dinsdagmiddag om 13.30 uur staan de leerlingen van groep 1 tot en met 4 klaar klaar voor de start op het schoolplein, zij mogen het spits afbijten. Met de Oekraïense vlag op de wangen en overwegend gele en blauwe kleren aan rennen ze zo hard als ze kunnen. Daarna staat groep 5 tot en met 8 in de startblokken. Opgezweept door knallende muziek gaan ook deze leerlingen vol enthousiasme voor zoveel mogelijk rondjes om de school.

Vooraf aan de sponsorloop gingen de leerlingen van de basisschool in Gelselaar met hun sponsorlijst de buurt in en klopten ze aan bij familie. Leerling Ella (5) heeft haar verkooppraatje al klaar: “Er is een man, die wil een stukje van Oekraïne. Maar dat willen de mensen in Oekraïne niet en daarom is er nu oorlog. De mensen daar hebben daardoor geen eten, geen kleren en soms geen huis meer. Dus, wil je ons sponsoren?” 

Hoeveel de leerlingen hebben opgehaald wordt begin volgende week bekendgemaakt.

De bedragen worden genoteerd tijdens de sponsorloop op de Gelselaarse basisschool. Foto: Rixt van Albeslo
Hoewel het eindbedrag voor Oekraïne, direct na afloop van de sponsorloop nog niet bekend is, voelen de leerlingen dat de actie een succes is. Foto: Rixt van Albeslo

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant