De opening van het Klimbos bij het Sterrenpalet. Foto: Rob Stevens
De opening van het Klimbos bij het Sterrenpalet. Foto: Rob Stevens

Klimbos Sterrenpalet na jaren sparen geopend

Onderwijs

EIBERGEN - Donderdagmiddag verzamelen zich ruim driehonderd kinderen op de speelplaats van IKC het Sterrenpalet aan de Prins Bernhardstraat in Eibergen. Om het nieuw klimbos op het plein te openen. Het Sterrenpalet is in 2019 ontstaan uit de fusie van de voormalige Willem Sluiterschool, de 3-Sprong en de Julianaschool. Het idee voor een klimbos stamt nog uit de tijd van vóór de fusie.

Door Rob Stevens

Dinie Bouwmeester is de oudste leerkracht van het Sterrenpalet. Daarom valt haar deze middag de eer toe het klimbos donderdag officieel in gebruik te nemen. Dat doet ze samen met Fleur, Hashem en Wout die, nadat Dinie het lint met ballonnen dat de toegang verspert heeft doorgeknipt, samen het hindernissenparcours als eersten officieel mogen afleggen. Dinie Bouwmeester: “Het geld voor het klimbos is door heel veel kinderen bij elkaar gespaard. Daar hebben ze jaren over gedaan. Maar dit drietal heeft jaren gelden al met een sponsorloop de allereerste centjes bij elkaar gespaard, toen nog op de Julianschool. Met de wetenschap dat het geld in de toekomst gebruikt zou worden voor een klimbos op het speelplein van de nieuwe school. En nu is dan het eindelijk zo ver.”

Het ontwerp en de aanleg van het klimbos door Geerdink Tuinen heeft uiteindelijk 22.000 euro gekost. Ruim 17.000 euro daarvan is met allerlei acties door de kinderen bij elkaar gebracht. Met het inzamelen van oud papier, sponsorlopen, de verkoop van eieren, een bloembollenactie, enzovoort, enzovoort. De resterende vijfduizend euro komt van het Berkellands Naoberfonds. De subsidieregeling waarmee de gemeente inwoners van Berkelland wil stimuleren om initiatieven te ontplooien en uit te voeren die de samenleving verbeteren en versterken.

De ouderraad en de oudercommissie zijn de drijvende krachten geweest achter de financiering en aanleg van het klimbos. Het gaat goed met het Sterrenpalet. Naast het schoolplein staan sinds niet al te lange tijd noodlokalen om de toevoer van leerlingen op te kunnen vangen. Na drie jaar is de school al min of meer uit haar jasje gegroeid. De directeur, Ineke Neerhof: ”We zitten nu op 315 leerlingen. Het lijkt erop dat het leerlingenaantal nu stabiliseert.” Die leerlingen kunnen sinds donderdag dus officieel gebruik maken van het klimbos. Er is ruimte genoeg om te spelen op het speelplein, dat een goede gooi zou doen naar de titel ‘grootste schoolplein van Nederland’. Bij de bouw van de school was de opzet al dat het plein ook na schooltijd en in de weekends voor leerlingen van de school en uit de buurt dienst kan doen als speelplek én als ontmoetingsplek voor kinderen en bewoners van de wijk.

Verzamelen op het schoolplein. Foto: Rob Stevens

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede