Tijdens de sportdag werd er onder meer boarding hockey gespeeld. Foto: Jan Hendriksen
Tijdens de sportdag werd er onder meer boarding hockey gespeeld. Foto: Jan Hendriksen

Fanatieke sportdag Ruurlose basisscholieren

Onderwijs

RUURLO – Op sportpark ‘t Rikkelder van voetbalvereniging Ruurlo vond donderdag 12 mei na twee onderbroken jaren weer een schoolsportdag voor de Ruurlose basisscholen plaats. De organisatie van de sportdag voor de leerlingen van groep vijf tot en met acht van de deelnemende basisscholen, De Driesprong, Willibrordus, Wonderwijs en de Kerst Zwart, was in handen van Sport Federatie Berkelland en Beweeg Wijs.

Door Jan Hendriksen

In de ochtend was de sportdag voor leerlingen uit groep vijf en zes en in de middag voor groep zeven en acht. Zowel in de ochtend als de middag moest men acht verschillende ludieke sporten uitoefenen waarbij samenwerken en het elkaar beter leren kennen voor de kinderen centraal stonden. In heerlijke omstandigheden gingen de leerlingen aan de slag met onder ander boarding voetbal/hockey, touwtrekken, zeeslag, kleurenkorfbal, een tikspel en een ludieke vorm van het aloude trefbal.
De sportonderdelen werden onder aanvoering van Dennis Krol van Sport Federatie Berkelland begeleid door Beweeg Wijs en leerlingen van het Graafschap College uit Doetinchem zodat de kinderen telkens snel aan de slag konden. Het was voor de leerlingen een sportieve dag waarin ze op fanatieke wijze ludieke sporten hebben ervaren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede