Aan de slag met Lego WeDo om handige dingen uit te vinden, zoals wellicht een huiswerkmaker of een kameropruimer. Foto: PR
Aan de slag met Lego WeDo om handige dingen uit te vinden, zoals wellicht een huiswerkmaker of een kameropruimer. Foto: PR

Uitvinden met Lego WeDo

Onderwijs

Uitvinden met Lego WeDo

EIBERGEN – Op 8 juni kunnen alle uitvinders aan de slag in het BIEBlab Eibergen. Ze gaan aan de slag met Lego WeDo. Het BIEBlab begint om 15.00 uur. 

Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of tel. 088-0062929 en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. 

Lego WeDo
Wat voor een technologisch hulpmiddel zouden de deelnemers wel kunnen gebruiken? Een kameropruimer? Een huiswerkmaker? Ze bedenken en ontwerpen een machine die ze daarna met Lego WeDo gaan bouwen. En ze programmeren hem via de app en zo komen de deelnemers erachter of de machine ook werkt zoals ze hadden bedacht. Misschien moet het ontwerp nog iets worden aangepast?

Samenwerking Bibliotheek en ‘Culturije’
Twee keer per maand worden er in twee vestigingen in Berkelland activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede