Culturele workshops, verzorgd door de GDFL Brassband, die in heel Nederland een fenomeen zijn binnen de Caribische Drums. Foto: PR
Culturele workshops, verzorgd door de GDFL Brassband, die in heel Nederland een fenomeen zijn binnen de Caribische Drums. Foto: PR

Feestelijke afsluiting van het schooljaar

Onderwijs

EIBERGEN - Op de locatie Rekkenseweg van het Assink lyceum sluiten ze het schooljaar feestelijk af met een groots programma aan culturele en sportieve activiteiten.

Zo bestaan de culturele workshops uit Caribische Drum, Rap, Beats maken, Afrodans en Streetdance. Verzorgd door de GDFL Brassband, die in heel Nederland een bekend fenomeen zijn binnen de Caribische Drums. Daarnaast is Mike van de Streek aanwezig om zijn kunsten als freestyle voetballer te tonen en de leerlingen mee nemen in de wereld van het straatvoetbal. Als kers op de taart is het Mike die samen met de GDFL Brassband voor een knallende opening zorgt op woensdag 29 juni voor klas 1 en donderdag 30 juni voor klas 2. 

Extra budget
Kai Ordelmans, leraar van het Assink lyceum, vertelt: “Uiteraard sluiten we elk schooljaar feestelijk af, maar vanwege corona was er extra budget beschikbaar om iets leuks te organiseren. Dus zo gezegd, zo gedaan. Toen we het programma bekendmaakten aan de leerlingen, kregen we enorm veel enthousiaste reacties.” Ordelmans vervolgt: “Onze leerlingen hebben afgelopen schooljaar keihard gewerkt en we merken echt dat ze de dagen tot aan de zomervakantie aan het aftellen zijn. Hoe leuk is het dan als je op deze manier het schooljaar met elkaar kunt afsluiten.”

Verbouwing
Vrijdag 8 juli is de officiële laatste schooldag. Hoewel de leerlingen straks van hun welverdiende zomervakantie gaan genieten, worden op de locatie de verbouwingswerkzaamheden van het Techno Centrum herstart. De laatste fase van de bouwkundige aanpassingen gaat dan in. Zo wordt onder andere de nieuwe vloer gelegd en de plafonds aangepakt. De wanden zijn inmiddels voorzien van prachtige sfeerbeelden. Aan het einde van 2022 wordt, als alles volgens planning verloopt, het nieuwe meubilair geleverd en omgewisseld met het oude.

In het Techno Centrum gaan de leerlingen aan de slag met de nieuwste technologieën en technieken. Naast werken met bestaande technieken, maken zij kennis met onder andere virtual reality (VR), hololenzen, vinylplotter, lasercutter, augmented reality en drones. Er is plek voor alle leerlingen, ongeacht het niveau. Zelfs leerlingen van de basisscholen kunnen hier straks terecht om workshops en lessen te volgen.

Op de website van het Assink lyceum treft men meer informatie aan over het Techno Centrum. Hier is al te zien hoe de ruimtes eruit komen te zien en wat de leerlingen er precies gaan doen.

www.assinklyceum.nl/techno-centrum

Mike van de Streek zal zijn kunsten als freestyle voetballer tonen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede