De leerlingen hebben pompoensoep en appelmoes gemaakt en uiteraard heerlijk opgegeten. Foto: PR
De leerlingen hebben pompoensoep en appelmoes gemaakt en uiteraard heerlijk opgegeten. Foto: PR

Kinderen Dr. Ariëns Daltonschool genieten van de groei & bloei-dag

Onderwijs

NEEDE - De kinderen van de Dr. Ariëns Daltonschool konden donderdag 13 oktober genieten van de groei & bloei dag. Dit jaar iets later dan anders, vanwege de kinderboekenweek. Deze week kreeg als thema Gi-Ga-Groen, dus dat paste goed bij elkaar. 

De activiteiten die de leerlingen gedaan hebben waren weer heel divers. Natuurlijk gingen de kinderen naar de moestuin, waar ze planten leerden kennen aan hun bladeren. Ze zijn creatief bezig geweest en ook muzikaal. Ook hebben leerlingen de wijk opgeruimd en lekker bewogen op het plein. En er werd pompoensoep en appelmoes gemaakt en deze werden later op de dag heerlijk opgegeten. Wat deze dag extra leuk maakte, is dat er ‘groepsdoorbroken’ werd gewerkt. Deze dag waren er zes groepen gemaakt van 18 kinderen. In die groepen zaten kinderen van groep 1 tot en met 8 door elkaar.

De Groei & bloei-dagen staan jaarlijks, meerdere keren, op het programma van de school. Ze zijn gestart tijdens de renovatie van de wijk. Daarbij kreeg de wijk een eigen moestuin, waarin de school participeert. Deze dagen staat de natuur centraal. Allerlei thema’s worden hieraan gekoppeld. Denk daarbij aan: waar komt mijn eten vandaan, gezonde voeding en zorg voor de natuur. De wijkmoestuin is hierbij belangrijk voor de school, enthousiaste vrijwilligers helpen bij de activiteiten. Deze dagen bezorgen de kinderen ook altijd enkele bloemboeketten (uit de moestuin) bij bewoners in de wijk. Als steuntje in de rug of als blijk van waardering.

Kinderen, ouders en leerkrachten waren zoals altijd erg enthousiast over de dag. Dit is kenmerkend en passend bij de Needse school. Daarom zijn enkele elementen uit deze dagen opgenomen in de missie van de de Dr. Ariëns Daltonschool.

De wijk rond de school werd ontdaan van zwerfvuil. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant