Zwemfeest bij 't Timpke in Borculo. Foto: PR
Zwemfeest bij 't Timpke in Borculo. Foto: PR

Zwemfeesten in Berkelland voor groep 7-8 leerlingen

Onderwijs

BERKELLAND - Leerlingen van de Dr. Ariëns Daltonschool organiseren twee zwemfeesten voor leerlingen uit groep 7-8 in de gemeente Berkelland. ‘Hoe gaaf is het, dat dit nu daadwerkelijk wordt georganiseerd!’

Op donderdag 23 februari hebben de kinderen van groep 7-8 van de Dr. Ariëns Daltonschool meegedaan met het project: ‘Groep 8 aan de macht’. Bij het indienen van de raadsvoorstellen, kregen ze de meeste stemmen voor hun idee: een discofeest organiseren voor alle leerlingen uit groep 7-8 van de gemeente Berkelland.
Na hun overwinning hebben de kinderen niet stilgezeten. Vervolgstappen moesten worden gezet. De eerste was het benaderen van de zwembaden. Middels een schrijfles werd er een e-mail opgesteld, die verstuurd kon worden naar beide binnenzwembaden in de gemeente Berkelland. Vervolgens was het contact gelegd en hebben vijf leerlingen het zwembad bezocht om het idee toe te lichten.

Zwembaden ’t Timpke en ’t Spilbroek reageerden enthousiast op het voorstel van de kinderen. Er werd overlegd en nagedacht hoe zo’n feest het beste was te organiseren. Het winnende raadsvoorstel kreeg dan wel een bedrag van 250 euro maar voor de kinderen was het wel spannend of ze daarmee wel iets konden organiseren. De managers van beide baden vonden het zo’n leuk initiatief dat ze beiden genoegen namen met de helft van het bedrag. Daarvoor kregen alle kinderen gratis toegang. Zo zijn de feesten ook echt voor iedereen toegankelijk.

De zwemfeesten worden op de volgende dagen gehouden: Vrijdagavond 2 juni van 19.00 tot 21.00 uur in zwembad ’t Timpke, Borculo voor een bioscoopfeest; vrijdagavond 23 juni van 19.00 tot 21.30 uur in zwembad ’t Spilbroek in Neede, voor een neon-discofeest.

Opgeven
Intussen zijn ook alle Berkellandse scholen aangeschreven. De leerlingen hebben flyers ontworpen, zodat de leerkrachten de feesten kunnen promoten in de klas. Om zicht te hebben hoeveel kinderen naar de feesten komen, verzorgen de leerkrachten van groep 7 en 8 de opgave. Dus leerlingen in groep 7 of 8, die een zwemdiploma hebben en het leuk lijkt om naar een zwemfeest te gaan, kunnen zich opgeven bij hun groepsleerkracht!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant