Leerlingen van De Driesprong kregen tijdens de Nationale Buitenlesdag buiten les. Foto: PR

Leerlingen van De Driesprong kregen tijdens de Nationale Buitenlesdag buiten les. Foto: PR

Nationale Buitenlesdag op basisschool De Driesprong

Onderwijs

RUURLO - De leerlingen van openbare basisschool De Driesprong hebben deelgenomen aan de Nationale Buitenlesdag. Van (race)lezen, reken-, taal- tot spellingsopdrachten. Al deze lessen vonden buiten plaats. 

Op 9 april ’s middags zijn de leerlingen van groep vier tot en met zes naar de kikkerpoel gewandeld. Op deze manier hebben ze meteen ervaren wat een kilometer wandelen is. Bij de kikkerpoel zijn ze op ontdekkingstocht gegaan over het leven in en rond de poel. De school heeft ook meegedaan aan de landelijke Week (8 tot en met 12 april) van de Schooltuin. Deze themaweek is in het leven geroepen om leerlingen te laten ontdekken hoe ze zelf groente en fruit kunnen zaaien en planten, verzorgen en oogsten. De leerlingen zijn tevens aan de slag gegaan met de aardappel, onder het motto ‘Hieper de Pieper, graaf eens wat dieper!’. Hoe spannend is het om te zien dat uit één aardappel een plant groeit waarvan je net voor de zomervakantie een heleboel piepers kunt oogsten.
De Driesprong vindt het belangrijk dat kinderen weten hoe voedsel wordt verbouwd en dat ze leren wat gezond eten is. Bovendien smaakt de oogst uit de eigen moestuin natuurlijk het allerlekkerst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant