Afbeelding
Foto: PR

De verschillen tussen een Renault Trafic en Renault Master

Partnerbijdrage

Twee van de meeste populaire bedrijfswagens van Renault, zijn de Renault Trafic en de Renault Master. Met deze twee modellen, leidt Renault het aanbod van hun bedrijfswagens. Beide bedrijfsbussen zijn erg populair en worden dan ook regelmatig geüpdatet. Ondernemers die één van deze bedrijfswagens aanschaffen, mogen hiervan de allerhoogste kwaliteit verwachten. Ook als je een Renault Trafic of Renault Master occasion aanschaft, dan mag je een hoge kwaliteit blijven verwachten. Welk soort bedrijfswagen is voor jou met meest geschikt? In dit artikel een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen deze twee bussen.

Op het eerste gezicht

Werp je een eerste blik op beide bedrijfswagens, dan lijken beide bussen enigszins op elkaar. Toch kun je op het eerste gezicht al enkele verschillen waarnemen. De afmetingen van de Renault Master zijn groter en de bus is ook hoger. Dat de Master groter is, valt direct op in het uiterlijk. De grille is hoger met vier (verchroomde) horizontale spijlers, terwijl dit bij de Trafic om drie spijlers gaat. Wat ook direct opvalt is de hoogte van de Renault Master. Deze is zichtbaar hoger dan de Trafic. 

Verschillende uitvoeringen

Beide types zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Van de Renault Trafic zijn vier verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: gesloten bestelwagen, met dubbele cabine, platform cabine en de Passenger. De Renault Master kan in vijf verschillende uitvoeringen worden aangeschaft: chassis cabine, platform cabine, Distribox, kiepbak en Pick Up. Welke uitvoering het beste is voor jou, is afhankelijk van waar je de bedrijfswagen voor wilt gebruiken. Je doet er goed aan om je uitgebreid te laten voorlichten over de verschillende uitvoeringen.

Afmetingen laadruimte

Als ondernemer zullen de afmetingen van de laadruimte je het meeste aanspreken. Voor zowel de Trafic als de Master geldt, dat de afmetingen nogal kunnen verschillen en afhankelijk zijn van de uitvoering. Zoals je direct al aan het design van de Master kunt zien, biedt deze wagen de meeste laadruimte. Afhankelijk van de uitvoering, gaat dit in de lengte vanaf 258 centimeter tot 373 centimeter voor de grootste uitvoering. Voor de Trafic geldt de lengte vanaf 253 centimeter voor de kleinste uitvoering tot 349 centimeter voor de grootste uitvoering. 

Motorvermogen

Met een zware vracht in de laadruimte heb je natuurlijk ook het nodige vermogen nodig. De motor is hier verantwoordelijk voor. Voor zowel de Trafic als de Master geldt, dat je de keuze uit vier verschillende motoren. Voor de Trafic zijn de volgende motoruitvoeringen beschikbaar:

 • dCi 95-motor

 • dCi 120-motor

 • dCi TwinTurbo 125-motor

 • dCI TwinTurbo 145-motor

Voor de Renault Master zijn de volgende motoruitvoeringen beschikbaar:

 • dCi Turbo 110-motor

 • dCi Turbo 130-motor

 • dCi TwinTurbo 145-motor

 • dCi TwinTurbo 170-motor

TwinTurbo technologie houdt een verbeterde versie in van de motor, met een groter vermogen en ook een beter brandstofrendement. Je rijdt uiteindelijk dus zuiniger. Voor de meest krachtige motoren kun je het beste kiezen voor een Renault Master. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Dutch Vans. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede