Iedereen wordt uitgenodigd om op 3 december naar de Willibrorduskerk te komen om als oecumenische geloofsgemeenschap samen op weg te gaan naar het feest van de geboorte van Jezus Christus. Foto: PR

Iedereen wordt uitgenodigd om op 3 december naar de Willibrorduskerk te komen om als oecumenische geloofsgemeenschap samen op weg te gaan naar het feest van de geboorte van Jezus Christus. Foto: PR

Oecumenisch in Ruurlo op weg naar kerst

Religie

RUURLO - Zondag 3 december is de eerste van de vier zondagen van de Adventsperiode. Het zijn de weken vóór het kerstfeest. Traditiegetrouw beginnen in Ruurlo de Rooms katholieke Willibrordusparochie en de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem de adventstijd met een oecumenische viering.

Deze keer gebeurt dat in de Sint Willibrorduskerk. De viering begint om 10.00 uur. Voorganger is pastor Mia Tankink. Het RK Gemengd Koor verleent medewerking aan de viering. Zondag 3 december is er daarom geen dienst in de Dorpskerk. Alle kerkgangers worden in de Sint Willibrorduskerk verwacht.

Kerstpakkettenactie
Tijdens de viering wordt een inzameling gehouden ten behoeve van de kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken in Berkelland. Deze actie heeft als doel om inwoners van Berkelland die in een uiterst minimale en moeilijke financiële situatie verkeren een levensmiddelenpakket voor de kerst aan te bieden. Het ziet ernaar uit dat er net als in 2022 dit jaar weer zo’n vierhonderd pakketten zullen worden verdeeld. Daarvoor is veel geld nodig.

Oecumene gaat door
Omdat de Sint Willibrorduskerk op korte termijn een andere bestemming krijgt, zal deze adventsviering de laatste gezamenlijke viering van de beide kerken in dit prachtige 150 jaar oude kerkgebouw zijn. Dat betekent niet dat er nu ook een eind komt aan de oecumene. De RK Geloofsgemeenschap H. Willibrordus blijft ook na de sluiting van de kerk bestaan. De oecumene gaat door en wordt misschien nog wel intensiever, verzekert de Raad van Kerken in Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant