De allround klootschietkampioenen uit de Achterhoek (v.l.n.r.) Sabine Grotenhuis, Suzan Zieverink en Marga Overgoor. Foto PR

De allround klootschietkampioenen uit de Achterhoek (v.l.n.r.) Sabine Grotenhuis, Suzan Zieverink en Marga Overgoor. Foto PR

Drie Achterhoekse vrouwen pakken Nederlandse allroundtitels klootschieten

Sport

Marga Overgoor, Sabine Grotenhuis en Suzan Zieverink schitteren

GROENLO/RUURLO - Maar liefst drie Achterhoekse vrouwen hebben bij de Nederlandse kampioenschappen klootschieten voor senioren beslag gelegd op een allround-titel. Marga Overgoor, Sabine Grotenhuis en Suzan Zieverink boekten dat succes in resp. hun leeftijdscategorieën 60-69 jaar, 40-49 jaar en 19-39 jaar. Marga voegde daar twee titels aan toe op de afzonderlijke onderdelen straat en zetten en Sabine werd bij haar debuut eerste bij het zetten. Ook Suzan won bij straat en met een nieuw PR ook bij het zetten.

De omgeving rondom het clubgebouw van klootschietvereniging Zwolle (Groenlo) was zondag 16 juni het strijdtoneel voor het Nederlandse kampioenschappen. De beste klootschieters uit Nederland namen het tegen elkaar op om de nationale titels te bemachtigen. De banen waren perfect geprepareerd en het weer werkte gelukkig mee. Hierdoor werden bovengemiddeld goede resultaten gerealiseerd. De duizend meter straat, vijf schoten op het veld en het beste schot op het onderdeel zetten bepaalden de allround klassementen. Titels waren er ook op de individuele onderdelen.
Bij de mannen was er één prijswinnaar uit de Achterhoek. Jan Saaltink, lid van KV Eibergen, behaalde de derde plaats op het onderdeel zetten in de categorie boven de 70 jaar. In de koningsklasse werd met drie podiumplekken William Hobbelink, lid van KV Beuningen, allround kampioen. Bij de vrouwen categorie 70 jaar en ouder deden Jannie Roest en Heintje Langelaar namens KV de Onderlingen uit Haarlo op de drie onderdelen mee. In deze klasse wist Heintje Langelaar tweede op straat, derde op veld en derde op zetten te worden. Jannie Roest werd derde op straat, vierde op veld en vierde op het onderdeel zetten. Dat leverde hen geen (allround) titels op maar het waren wel prima prestaties.

KV Dijkhoek
Marga Overgoor (categorie 60-69 jaar) van KV Dijkhoek uit Borculo liet weer eens zien dat zij nog steeds op hoog niveau kan klootschieten. Het onderdeel straat (1000 meter) ging goed getuige haar score van elf schoten en 5,20 meter over de finish. Het onderdeel veld was met 316,10 meter (in vijf schoten) ook van een hoog niveau. Bij het zetten liet ze 31,33 meter noteren. Na het opmaken van de standen bleek Marga Overgoor het onderdeel straat en zetten gewonnen te hebben. De bijbehorende Nederlandse titels zijn haar van harte gegund. Op het onderdeel veld werd Marga prima derde. Met zulke goede scores bleek ook het allround klassement voor de Borculose. Een fantastische opsteker voor de speelster van Dijkhoek. Lidwien Zieverink (KV ’t Broek) verraste door in categorie 0-59 jaar op het onderdeel zetten met 21,80 meter de derde plaats voor zich op te eisen.

Debuut
In categorie 40-49 jaar debuteerde Sabine Grotenhuis op het NK klootschieten. De speelster van KV ’t Broek (Ruurlo) is sinds twee jaar lid van de Ruurlose vereniging. Voorheen maakte zij deel uit van het inmiddels opgeheven vereniging de Hemmele uit Zieuwent. Sabine maakte er een prima ochtend van. Op zes meter van de winnares werd met veertien schoten en 8,95 meter een prima tweede plaats behaald op het onderdeel straat. Ook het veld ging prima. Hier werd ze met een afstand van 322,05 meter tweede op slechts 1,60 meter van de winnares. De verrassing kwam op het eind. Met een nieuw PR van maar liefst 30,05 meter op het onderdeel zetten pakte zij de titel. Door deze goede scores bleek Sabine tot haar grote verrassing ook de allround titel te hebben gewonnen. Een beter debuut was niet mogelijk.

Koninginnenklasse
Tenslotte de koninginnenklasse: de 19-39 jarigen. In deze klasse waren twee dames van KV ’t Broek uit Ruurlo vertegenwoordigd. Marleen Hoffmann presteerde goed, maar bleef op alle onderdelen buiten het podium. Suzan Zieverink maakte het na twee jaar corona haar debuut bij de vrouwen. Zij ging goed van start en wist met tien schoten en 14,70 meter als enige dame gemiddeld boven de honderd meter per schot te gooien. De eerste titel was binnen. Ook het onderdeel veld ging prima. Met 490,75 meter eindigde zij negen meter achter Europees kampioen Silke Tulk op de tweede plaats. Het onderdeel zetten zou bepalen wie de fel begeerde allround titel zou winnen. Silke Tulk had al een prima score van 45,30 meter staan. Gelukkig wist Suzan met maar liefst 48,77 meter (nieuw PR) dit onderdeel en ook de allround titel te winnen. Prachtige prestaties van de Achterhoekse vrouwen op dit prima georganiseerde NK.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant