Britt Riethorst met haar paard Lexus. Foto: Elke Kettering
Britt Riethorst met haar paard Lexus. Foto: Elke Kettering

Britt en Amy Gelderse kampioenen

Sport

REKKEN - Afgelopen weekend vond de eerste selectie wedstrijd dressuur plaats voor de paarden in Vragender. Verschillende Pasruiters kwamen hier aan de start en leverden mooie prestaties. 

Britt Riethorst behaalde met haar paard Lexus een tweede en een vierde prijs in de klasse Z1. Fajah Schurink wist tweemaal de klasse B te winnen met haar paard Kimora Kariem. In deze zelfde klasse waren Ylva en Zsa-Zsa van der Vlugt en Tosha Vollebregt succesvol. Ylva behaalde een derde en een vierde prijs met haar paard Cobra van der Horst Z. Zsa-Zsa werd met haar paard Mister Frodo derde. Tosha wist een vijfde prijs te behalen met haar paard Suprise.

Eventing
Tijdens de eventing wedstrijd in Barchem waren ook verschillende Pasruiters succesvol. Tijdens dit concours werd tevens de Gelderse Kampioenschappen eventing verreden. Britt Riethorst wist Gelders Kampioen te worden in de klasse B met haar paard Lexus. De combinatie wist tevens deze rubriek te winnen. Wouter Hermelink werd in deze zelfde klasse derde met zijn paard Legend. Harm Rexwinkel wist met zijn paard Floor een knappe vierde prijs te behalen in de klasse M.
Tot slot behaalde Amy Lamponder met haar pony Kai van Orchid’s een vijfde prijs in de klasse B, categorie D/E. Omdat Amy de eerste, best presterende combinatie was uit de regio Gelderland, mag zij zich officieel Gelders Kampioen noemen.

Amy Lamponder met haar pony Kai. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant