De toertocht van Tourclub Eibergen gaat weer door prachtige gebieden. Foto: Erik Zoerink

De toertocht van Tourclub Eibergen gaat weer door prachtige gebieden. Foto: Erik Zoerink

Landschapstocht met routes over gravel en voor MTB

Sport

EIBERGEN - Tourclub Eibergen (TCE) houdt op zondag 13 november de KOUdIJS Landschapstocht. 

Ook deze editie biedt de TCE een gravelrit aan. Deze route is niet voorzien van de bekende pijlen. De route is alleen beschikbaar via GPX. Deze ontvangt de deelnemer bij de voorinschrijving op https://www.fietssport.nl/toertochten.

Toestemming
De MTB-routes zijn voorzien van de bekende oranje pijlen, die door de vrijwilligers worden opgehangen. De afwisselende ritten voeren door het mooie Achterhoekse - en Twentse landschap. Tourclub Eibergen heeft via S(up)port for Nature toestemming gekregen om op zondag 13 november deze tocht over de aangegeven route te houden; zowel de beheerder van ’t Lankheet, Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer hebben hun fiat voor deze tocht gegeven.

De tocht gaat gedeeltelijk over particulier eigendom, de deelnemers wordt dan ook verzocht om deze tocht niet op te slaan om later na te fietsen. De organisatie heeft namelijk eenmalig toestemming gekregen van de diverse landeigenaren voor het gebruik van de route over hun terrein. De te fietsen afstanden voor de MTB zijn: 35 of 55 kilometer. De route voor de gravelrit is 75 km. Voor beide MTB-tochten en voor de gravelrit is er één pauzeplek ingericht, waar men weer even op krachten kan komen.

De start is bij de Pickerhal in Eibergen tussen 9.00 en 10.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 5 euro en voor NTFU-leden 4 euro. NTFU-leden kunnen met hun ledenpas gebruik maken van Scan en Go, overige deelnemers dienen een startkaart in te vullen. Voorinschrijving is mogelijk via fietssport.nl.

Link
Deelnemers voor de gravelrit dienen zich vooraf in te schrijven via Fietssport.nl. Zij ontvangen dan een link naar de GPX-route.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant