De winnaars van de Borculose Golfkampioenschappen. Foto: PR

De winnaars van de Borculose Golfkampioenschappen. Foto: PR

Armando Veringmeier en Willemien van Uhm met afstand de sterkste op Borculose Golfkampioenschappen

Sport

BORCULO - Armando Veringmeier en Willemien van Uhm waren ongenaakbaar tijdens de Borculose Golfkampioenschappen. Zij wonnen respectievelijk bij de mannen en de vrouwen met grote afstand op de nummers twee.

Niet op de gebruikelijke eerste woensdag van de maand juni maar dit jaar op de eerste dinsdag, zijn de jaarlijkse Borculose Golfkampioenschappen onder schitterende omstandigheden gespeeld op de prachtige banen van de Lochemse Golfclub. Ondanks de afwijkende datum was de belangstelling voor dit goed georganiseerde evenement met 58 inschrijvingen wederom groter dan de voorgaande jaren. Helaas moesten op het laatste moment een relatief groot aantal spelers vanwege blessures afzeggen.

Het toernooi dat openstaat voor inwoners en oud-inwoners van Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo werd bezocht door een uitstekende mix van jong en oud maar ook door ervaren en minder ervaren golfers. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd heerste er een fantastische sfeer wat natuurlijk bevorderd werd door het mooie weer en de schitterende baan. Op weg geholpen door twee marshals van de Lochemse Golfclub en door een uitstekende discipline van de spelers zelf, kwam het schema niet in gevaar en was iedereen op tijd binnen om op het terras nog even na te genieten van een lekker hapje en een drankje.

Ook dit jaar had de organisatie weer voor een verrassing gezorgd in de vorm van een mooie bodywarmer. Dit was vooral mogelijk omdat het toernooi een drietal sponsors heeft met de Tragter Groep, Buitencentrum Kerkemeijer en vanaf dit jaar de REBO Groep. Helaas stopte Tonny Winkelhorst van Baks Borculo met de sponsoring. Hij was in 2015, samen met Bert Ribbers, de belangrijkste initiatiefnemer om dit toernooi voort te zetten omdat Meilink Borculo er na meer dan vijftien jaar mee stopte. Na afloop van het dinerbuffet bij Kerkemeijer werd Winkelhorst als dank voor het achtjarig sponsorschap nog even uitgebreid in het zonnetje gezet. Hierna volgde de prijsuitreiking.

Zowel bij de heren als de dames was er een winnaar, die met afstand de sterkste bleek. Armando Veringmeier, dit jaar lid geworden van de Lochemse en eigenlijk pas sinds een maand serieus aan het golfen (daarvoor slechts een aantal keren per jaar) was vanaf het begin heel enthousiast en genoot met volle teugen. Dat vertaalde zich in een score van 41 stableford-punten. Zonder twijfel zal zijn handicap (hcp) aan het eind van het seizoen aanzienlijk lager zijn. Willemien van Uhm, ook (toevallig) lid van de Lochemse, had ook zo’n dag waarop heel veel lukte. Niet alleen winnaar van de wedstrijd met 39 punten, maar ook nog verantwoordelijk voor de Neary (met één slag het dichtst bij de vlag op een par 3-hole).

De uitslagen: Neary dames: Willemien van Uhm Neary heren: Ron Schuurmans. Longest dames: Mieke Kornegoor. Longest heren: Max ter Avest. Dames 1e prijs: Willemien van Uhm 39 pnt, hcp 35.9; 2e prijs: Jolanda Fokkink 32 pnt, hcp 26.0; 3e prijs: Mieke Kornegoor 32 pnt, hcp 29.0. Heren 1e prijs: Armando Veringmeier 41 pnt, hcp 28; 2e prijs: Klaus Isinhofer 35 pnt, hcp 20.0; 3e prijs: Luuk Hemel 35 pnt, hcp 20.4.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede