Het winnende team van klootschietvereniging Zwolle. Staand; Ramon Halleriet. Arno te Brake, Tim te Bogt en Bennie Smeenk (leider) Zittend; Jurgen te Brake en Niek Smeenk  Foto: PR. .

Het winnende team van klootschietvereniging Zwolle. Staand; Ramon Halleriet. Arno te Brake, Tim te Bogt en Bennie Smeenk (leider) Zittend; Jurgen te Brake en Niek Smeenk  Foto: PR. .

Zwolle winnaar landelijke straatcompetitie klootschieten

Sport

RUURLO/ZWOLLE – De mannen van klootschietvereniging Zwolle hebben zondag in het Twentse Geesteren het nationale kampioenschap op het onderdeel straat behaald.

Het Twentse Beuningen had nog kans om de landelijke klootschiettitel op het onderdeel straat mee naar huis te nemen. Winst was dan wel noodzakelijk om directe concurrent Zwolle voorbij te streven. En er moesten nog twee andere teams zijn die beter zouden zijn dan Zwolle. Dit gebeurde echter niet waardoor Beuningen de titel aan zich voorbij zag gaan.
Bij het ingaan van de laatste competitiewedstrijd hadden nog twee teams zicht op de landelijke titel. Koploper Zwolle gevolgd op twee punten door Beuningen. De overige teams hadden al te veel achterstand om beide te kunnen achterhalen. Dat Zwolle de eerste plaats niet wilde afstaan aan Beuningen was erg duidelijk. Ze hadden maar liefst twee reservespelers meegenomen voor het geval dat er toevallig een geblesseerde zou zijn. Beuningen had wel alle pijlen gezet op de zege. Dit was dan ook direct duidelijk. Beuningen begon namelijk erg goed aan de wedstrijd. Zwolle wist dat als de onderlinge wedstrijd niet gewonnen werd men de rest voor moest blijven. Beuningen zette een uitstekende score neer van 46 schoten. In een direct duel werd Zwolle met drie schoten verslagen. Niet dat Zwolle niet op dreef was want zij eindigden met 49 schoten keurig op de tweede plaats, door voldoende meters over de finishlijn. Hiermee werd Zwolle winnaar van de landelijke straatcompetitie editie 2023 – 2024. De top-drie werd gecompleteerd door Ons Streven.

‘t Broek
KV ‘t Broek uit Ruurlo had zondag 53 schoten nodig en werd in de laatste competitie netjes vierde. In een mooie en gelijkopgaande wedstrijd werd gewonnen van directe concurrent Lattrop Brecklenkamp (57 schoten). Maar de zevende plaats kon niet worden gepakt door de mannen uit Ruurlo. Daarvoor was het verschil te groot. Bij de vrouwen werd Beuningen, evenals vorig jaar onbedreigd kampioen. Een mooie afsluiting van de klootschietcompetitie op landelijk niveau. Jammer dat er geen vrouwenteam uit de Achterhoek meedeed dit seizoen.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant