Het gemeentehuis van Berkelland. Foto: PR

Het gemeentehuis van Berkelland. Foto: PR

Cortenstalen bloembakken in Haarlo worden voor einde van het weekend verwijderd

Vervoer

HAARLO - Op verzoek en in overleg met de provincie en gemeente worden twaalf cortenstalen bloembakken aan de Eibergseweg/Borculoseweg (N822) in Haarlo nog voor het einde van het weekend verwijderd. Deze twaalf bakken staan ook in het wegvak waarvan de provincie Gelderland de wegbeheerder is en staan binnen de obstakelvrije ruimte.

Er is door de gemeente helaas verzuimd om vooraf toestemming van de provincie te vragen voor de uitvoering van dit plan. De stalen bakken staan te dicht op de rijbaan en daardoor is er te weinig obstakelvrije ruimte. Dat is niet voldoende veilig. Er zijn ook al enkele ongelukken met de bakken gebeurd.

Het plantgoed en de cortenstalen bakken worden opgeslagen. Donderdag wordt eerst het plantgoed eruit gehaald en vrijdag en zaterdag worden de bakken opgehaald. Het materiaal gaan naar de opslag. De leeg gekomen plekken worden ook zoveel mogelijk met tegels weer bestraat.

Nieuw plan
Haarloos Belang gaat de komende tijd samen met wegbeheerders en verkeerskundigen van de provincie en de gemeente kijken wat de mogelijkheden zijn voor een plan dat wel veilig en financieel haalbaar is. Wethouder Arjen van Gijssel: “Heel spijtig en vervelend, dat met alle goede bedoelingen om Haarlo verder te helpen met dit plan, niet alle facetten goed zijn onderzocht. Ik hoop dat er samen met de provincie en de gemeente uiteindelijk toch een plan uitkomt, dat verkeersremmend werkt en het dorp op een veilige manier verfraait.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede