Ga mee op een OV-proefreis met de OV-ambassadeurs en ervaar het gemak van reizen met het openbaar vervoer. Foto: PR
Ga mee op een OV-proefreis met de OV-ambassadeurs en ervaar het gemak van reizen met het openbaar vervoer. Foto: PR

Eenvoudig met openbaar vervoer op weg door hulp OV-ambassadeurs

Vervoer

RUURLO - Wie binnenkort een gezellig dagje weg heeft gepland zou kunnen overwegen eens met het openbaar vervoer te gaan. De drukte op de weg en het vinden van een parkeerplaats maken het soms best lastig om met de auto eropuit te gaan. Het openbaar vervoer kan een mooie uitkomst bieden. En de OV-ambassadeurs kunnen hierover alle uitleg geven, bijvoorbeeld aan mensen die al even niet meer met het openbaar vervoer hebben gereisd.

Misschien zijn er ook wel ervaren reizigers die toch vragen heeft met betrekking tot het OV; ook dan is men van harte welkom op het OV-inloopspreekuur of ga mee op OV-proefreis.

OV-inloopspreekuur
Mensen met vragen over het reizen met trein, bus of buurtbus of over de OV-chipkaart, een kaartje kopen of OVpay (betalen met de bankpas) kunnen deze stellen aan een OV-ambassadeur, tijdens één van deze inloopspreekuren. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen anderen graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven OV-ambassadeurs uitleg en helpen zij iedereen op weg in het openbaar vervoer. Belangstellenden kunnen gratis en vrijblijvend binnenlopen.

In Ruurlo kan dat weer op woensdag 14 februari tussen 14.00 en 15.30 uur, in de Bibliotheek Oost-Achterhoek, aan de Dorpsstraat 74.

Of maak een OV-proefreis vanuit Ruurlo. “Veel uitleg op het station. En oefening baart kunst”, merkte Lucas (67 jaar) op. “In het vervolg kan ik het zelf.”

Tijdens de proefreis oefent men met OV-ambassadeurs met het reizen met bus en trein. Op het station krijgt de deelnemer duidelijk uitgelegd hoe het in- en uitchecken met de OV-chipkaart gaat bij de verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan men oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart de deelnemers hoe het is om te reizen met bus of trein.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, de bankpas of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding wordt men telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Op woensdagmiddag 21 februari is er een proefreis vanuit Ruurlo. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs, tel. 038 – 45 40 130. Meer informatie is te vinden op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede