OV-ambassadeurs helpen anderen graag op weg. Foto: PR

OV-ambassadeurs helpen anderen graag op weg. Foto: PR

OV-ambassadeurs houden spreekuur in bieb en telefonisch

Vervoer

RUURLO/BERKELLAND - Mensen die autorijden in het donker onprettig vinden, kunnen het openbaar vervoer overwegen. De OV-ambassadeurs helpen mensen graag wegwijs worden in de wereld van het openbaar vervoer.

In de winter zijn de dagen korter en is het eerder donker. Voor wie liever niet in de auto stapt wanneer het begint te schemeren of al donker is, kan het openbaar vervoer een oplossing bieden. OV-ambassadeurs staan klaar om hierbij te helpen. Ook als men andere vragen heeft over het gebruik van het ov of al een tijdje niet meer met bus of trein heeft gereisd.

Tijdens maandelijkse inloopspreekuren op verschillende locaties geven OV-ambassadeurs advies en tips over reizen met de bus of trein. Ze helpen hun leeftijdsgenoten om zelfstandig te blijven reizen en laten zien dat het openbaar vervoer helemaal niet zo ingewikkeld is. Door het zelf te ervaren, zal men merken dat het meevalt. Of het nu gaat om een bezoek aan familie, een museum, of een ziekenhuiscontrole, reizen met het openbaar vervoer wordt dan geen probleem meer.

In de Bibliotheek Oost-Achterhoek vestiging Ruurlo, aan de Dorpsstraat 74 is er op woensdag 13 maart weer een inloopspreekuur van 14.00 tot 15.30 uur.

Er zijn ook telefonische spreekuren.  Men kan contact opnemen met tel. 038 – 303 70 10 tijdens het telefonisch spreekuur van de OV-ambassadeurs, elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur kan men ook bellen, evenals op de maandag- en woensdagavond, dan tussen 18.30 en 20.00 uur. 

Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten kan men terecht op de speciale OV-website.


www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant