Vrijwilligers ondersteunen gezinnen met jonge kinderen uit de buurt. Foto: Yunio communicatie/Wiebke Wilting

Vrijwilligers ondersteunen gezinnen met jonge kinderen uit de buurt. Foto: Yunio communicatie/Wiebke Wilting

Inloop over vrijwillige ondersteuning gezinnen

Zorg

EIBERGEN - Yunio, de organisatie die zich naast de jeugdgezondheidszorg inzet voor preventie en gelijke kansen voor alle kinderen, houdt op maandag 5 februari een laagdrempelig inloop- en informatiemoment over vrijwilligerswerk in gezinnen. Deze vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij het klein houden van kleine uitdagingen binnen de gezinnen.

“In een wereld waar gelijke kansen voor alle kinderen niet vanzelfsprekend zijn maakt de vrijwilliger van Yunio een belangrijk verschil”, vertelt vrijwilligerscoördinator Vera Schakel-De Ligt. “Met hun laagdrempelige hulp zijn zij een steun in de rug voor gezinnen die tijdelijk wat extra ondersteuning nodig hebben.” 
Met de focus op gelijke kansen voor alle kinderen zet Yunio vrijwilligers in met een groot hart voor kinderen. Of het nu gaat om het verlichten van de druk op ouders, het bevorderen van taalontwikkeling of het bieden van een steuntje in de rug, “Het lijkt misschien niet veel om eens per week klaar te staan voor een gezin, maar deze bloeien er enorm van op,” benadrukt De Ligt.

Tijdens het inloopmoment op 5 februari bij Tante Truus in Eibergen (Nieuwstraat 33) worden geïnteresseerden voorgelicht over het zijn van een Yunio-vrijwilliger, een ‘gekoppelde noaber’, iemand die naast een gezin staat en ondersteuning biedt. De vrijwilliger maakt tijdelijk deel uit van het netwerk van een gezin dat extra ondersteuning kan gebruiken.
De inloop is van 15 tot 16 uur. Aanmelden is niet nodig. In februari starten de voorbereidende bijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers. Meer informatie of contact via de website.


www.yunio.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant