Midwinterhoornblazers van de Eibergse groep maar ook blazers van andere groepen staan langs de route. Foto: PR
Midwinterhoornblazers van de Eibergse groep maar ook blazers van andere groepen staan langs de route. Foto: PR

Wandeling midwinterhoorngroep Eibergen

Cultuur

EIBERGEN - De Midwinterhoorngroep Eibergen houdt zondag 18 december weer haar jaarlijkse kuiertocht. De start is in het openluchttheater. Er kan gestart worden tussen 11.00 en 14.00 uur. De wandeling is ongeveer zeven kilometer.

De midwinterhoornblazers zijn er weer in geslaagd om een fraai rondje te creëren. Zoals altijd staat het elkaar ontmoeten en de gezelligheid hoog in het vaandel. Onderweg kunnen de deelnemers genieten van bijna veertig midwinterhoornblazers. Behalve de Eibergse midwinterhoornblazers wordt er ook altijd de samenwerking gezocht met andere groepen uit Berkelland en daarbuiten.
De Midwinterhoorngroep Eibergen is onlangs teruggekeerd uit Ciechanowiec in Polen en de Eibergenaren hebben daar de eerste, tweede en derde prijs behaald met het midwinterhoornblazen. De acht blazers die mee geweest zijn naar Polen zal men vast herkennen aan de Poolse button, die zij op de rode das hebben gespeld. De wandelaars kunnen natuurlijk altijd vragen naar hun belevenissen.

De deelname aan de tocht kost 2 euro per persoon; basisschoolkinderen mogen gratis mee. De winkels in het centrum van Eibergen zijn die dag open; wandelaars kunnen na de wandeling nog even gaan shoppen in het mooie Eibergen. De wandeling komt ook langs de prachtige kruidentuin, die speciaal voor deze gelegenheid open is. Hier is ook een gezellig rustpunt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant