Boeren Kinderprotest in Noordijk. Foto: PR
Boeren Kinderprotest in Noordijk. Foto: PR

Boeren Kinderprotest door de straten van Noordijk

Landbouw

 NOORDIJK/BORCULO - Er trok vandaag een heus Boeren Kinderprotest door de straten van Noordijk, op initiatief van een stel klasgenoten.

Op traptrekkers, skelters, bij papa op de trekker of shovel of met borden en spandoeken opgetogen fietsen kwamen de actievoerende kinderen uit het dorp vanmorgen bij elkaar op het Noordijkse plein. Veel kinderen worden zichtbaar geraakt door onzekerheden waar hun eigen ouders of ouders van klasgenoten in verkeren. Gisteren werd er dan ook tot laat in de avond door de jeugd zelf gewerkt aan spandoeken en actie-shirts.

Toen iedereen die meedeed aan het protest, aanwezig was, sprak één van de 10-jarige initiatiefnemers de groep overtuigend toe. Ineens lijken die stelopdrachten van taal en lastige presentatie-opdrachten voor de klas een stuk minder zinloos. Om de actievoerders (en alle anderen natuurlijk ook) van de nodige energie te voorzien, stond het Buurtkupertje klaar met voor iedereen een bakje ambachtelijk boerenijs. Want zonder boeren, geen ijs.

Zoals in iedere discussie zijn er voor- en tegenstanders. Ook bij de gevoelige stikstof-discussie zijn er ook leerlingen die er neutraal of anders in staan. Maar bij goed burgerschap hoort respectvol protest. Er waren dan ook geen meldingen van overlast of andere incidenten. Het protest verliep keurig binnen de kaders en toen de meester de bel liet klinken, werden spandoeken en trekkers in het fietsenhok gezet en kon iedereen verder met z’n normale lessen.

Boeren Kinderprotest verloopt respectvol; maar wel werd onder andere duidelijk gemaakt: 'Zonder boeren, geen ijs.' Foto: PR
Boeren Kinderprotest in Noordijk. Foto: PR
Boeren Kinderprotest in Noordijk. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede