De kaas van Burgerboerderij De Patrijs  is te koop in de verslokalen en als KaasAandeel. Foto: PR

De kaas van Burgerboerderij De Patrijs  is te koop in de verslokalen en als KaasAandeel. Foto: PR 

Burgerboerderij De Patrijs te gast bij De Groene Verbinding

Landbouw

RUURLO – De Groene Verbinding Achterhoek houdt op donderdag 11 april een lezing in gemeentecentrum De Sprankel in Ruurlo. Te gast zijn Joanne Malotaux en Linda Wijnbergen van Burgerboerderij De Patrijs uit Laren. Inloop vanaf 19.00 uur en aanvang om 19.30 uur.

De Patrijs is een gemengde, ecologische, natuur inclusieve boerderij. Een plek waar gezonde producten van het land komen: gezond voor mens, dier èn omgeving. Zij doen dat samen met hun leden die de producten afnemen via verslokalen in de omgeving of een KaasAandeel. Deze avond nemen Joanne en Linda de bezoekers mee in hun verhaal over de realisatie van wat eens een droom was. Hoe zij samenwerken met de natuur, gezond eten produceren en aan herstel van de bodem en biodiversiteit werken. Daarbij komen nog verfraaiing van het landschap en de verbinding tussen mensen en voedselsysteem.
Deze avond brengen zij onder andere verschillende soorten kaas mee om te proeven en als men wil kan men direct een stukje kopen (contant of qr-code). De kaas is rauwmelkse kaas van eigen koeien, zowel naturel als met allerlei heerlijke kruiden. Gemaakt door kaasmaker Marcel met hulp van veel ‘burgerboeren’ (vrijwilligers). De kaas is te koop in de verslokalen en als KaasAandeel (bij dit kaas abonnement krijg men elke maand één of meerdere stukken van de heerlijke kaas, op te halen bij een afhaalpunt in Ruurlo.
Doel van De Groene Verbinding Achterhoek is aandacht te vragen voor, en betrokkenheid te vergroten bij, de zorg voor onze leefomgeving. Dit gaat naast aandacht voor de natuurlijke omgeving ook nadrukkelijk over de sociale verbinding tussen mensen. De Patrijs is een organisatie die zowel groene als ook sociale verbindingen legt met haar omgeving. Ze sluit daarmee mooi aan bij wat De Groene Verbinding Achterhoek belangrijk vindt! De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Naast de gelegenheid om ter plekke in gesprek te gaan, is nadere informatie te vinden via de websites depatrijs.eco en degroeneverbindingachterhoek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant