Op de natuurwerkdag gaan jong en oud op locaties in heel Nederland aan de slag tijdens de grootste vrijwilligers dag in het groen. Foto: PR

Op de natuurwerkdag gaan jong en oud op locaties in heel Nederland aan de slag tijdens de grootste vrijwilligers dag in het groen. Foto: PR 

Handen uit de mouwen tijdens natuurwerkdag in Beekvliet

Natuur

BARCHEM/RUURLO/BORCULO - Op zaterdag 5 november is het weer de landelijke natuurwerkdag. Een dag waarbij iedereen de handen uit de mouwen kan steken om mee te helpen aan beschermen en behouden van natuur en landschap. In natuurgebied Beekvliet -tussen Barchem, Borculo en Ruurlo- heten Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en IVN-Noord-Midden-Achterhoek iedereen welkom die de natuur een handje wil helpen.

Op de natuurwerkdag gaan jong en oud op locaties in heel Nederland aan de slag tijdens de grootste vrijwilligers dag in het groen. Op vrijdag 4 november voor scholen, en zaterdag 5 november voor iedereen die in de natuur aan de slag wil. Zo ook in Barchem bij natuurgebied Beekvliet, met het bekende deelgebied Stelkampsveld. Boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten beheren beide delen van dit gebied en vrijwilligers van IVN Noord Midden Achterhoek helpen jaarlijks met beheer. Beekvliet is een bijzonder natuurgebied door afwisseling van verschillende natuur als heide, natte graslanden en vennen. Tijdens de natuurwerkdag kan men helpen de heide in stand te houden.

Schaapskudde
In dit gebied graast schaapskudde De Belhamel om de heide open te houden en de kudde is er ook bij op de natuurwerkdag. Terwijl de schapen vooral de grassen op eten zijn vrijwilligers welkom om jonge boompjes te knippen en te zagen. Mevrouw Eggink, wethouder van gemeente Lochem, is aanwezig bij de opening en komt meehelpen de eerste boompjes te zagen. Onderhoud is nodig om te voorkomen dat de heide helemaal dichtgroeit.

Wie wil meedoen dient zich even aan te melden. Dat kan via de website www.natuurwerkdag.nl door te zoeken op locatie Barchem en ‘de oude ijsbaan’. Voor koffie/thee/fris en een lunch wordt gezorgd. Trek stevige schoenen/laarzen aan en neem werkhandschoenen mee. Voor wie deze niet heeft, is er geen probleem, er zijn ook spullen te leen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant