Kleutersport op vier locaties bij Sport Federatie Berkelland. Foto: PR
Kleutersport op vier locaties bij Sport Federatie Berkelland. Foto: PR

Zeshonderd kleuters in actie bij kleutersportdagen

Onderwijs

BERKELLAND - De groepen 5 tot en met 8 kennen al sinds jaar en dag een scholensportdag. Dit jaar organiseert de Sport Federatie Berkelland (SFB) in de maand maart, na een succesvolle editie in 2020, wederom een sportdag voor groep 1 en 2 leerlingen. Twintig basisscholen met ruim zeshonderd kleuters hebben zich voor de kleutersportdagen aangemeld. De kleutersportdagen vinden plaats op vier verschillende dagen en locaties.

In Eibergen is de Pickerhal op 9 maart de plaats van handeling; in Neede in ’t Spilbroek op 11 maart; Borculo, ’t Timpke, staat voor op 23 maart op de agenda en de vierde sportdag is in Ruurlo, waar in ’t Rikkenhage op 25 maart de kleuters vol uitdaging in beweging worden gezet. 

In alle vier de kleutersportdagen is er tussen 10.30 en 12.00 uur voor de kleuters een heus sportfeest te beleven. In kleine groepjes gaan de kinderen alle onderdelen langs waarbij het vooral gaat om lekker sporten en plezier in bewegen. Onderdelen zijn onder andere de hobbel-bobbel-baan, vissen vangen, springkussen, disco, trampoline springen en natuurlijk de gevaarlijke piratenboot.

Tijdens de sportdag helpen leerlingen van het Assink en groep 8-ers van Daltonschool Sint Joris en OBS de Driesprong als spelbegeleiders of groepjesbegeleider. Ouders/verzorgers zijn van harte welkom om vanaf de tribune een kijkje te komen nemen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met: Sport Federatie Berkelland, Quenda Kuitert via quenda@sportfederatieberkelland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede