Peter Dooijeweerd (Delta Scholengroep) probeert de aandacht van de kinderen te krijgen. Foto: Rob Stevens

Peter Dooijeweerd (Delta Scholengroep) probeert de aandacht van de kinderen te krijgen. Foto: Rob Stevens

Hoogste punt nieuwbouw IKC Het Simmelink

Onderwijs

EIBERGEN - Het hoogste punt van de nieuwbouw van Integraal Kind Centrum (IKC) Het Simmelink in Eibergen is maandag 19 december bereikt. In aanwezigheid van leerlingen, ouders, medewerkers, bouwvakkers, gemeente en de scholenkoepel Delta Scholengroep worden daarom ’s middags volgens traditie vlaggen op het hoogste punt geplaatst. Wethouder Hans van der Noordt, neemt samen met bestuurder Peter Dooijeweerd (Delta Scholengroep) en leerling Emie die taak op zich.

Door Rob Stevens

Wethouder Hans van Noordt feliciteert de kinderen met hun nieuwe schoolgebouw. Van Noordt: “Het hoogste punt is bereikt. Hoger wordt het niet,  wel mooier. Ik wens jullie heel veel plezier.” Het volgend schooljaar wordt de nieuwe school in gebruik genomen. Docent Milou Reijrink is docent van groep 8 van Het Simmelink. Ze kijkt er naar uit in het nieuwe gebouw te werken. Tot de zomer van 2023 moet het team het nog doen met een oude locatie op het terrein. September volgend jaar wordt het nieuwe gebouw in gebruik genomen. Reijrink: “Het is een mooi en modern gebouw. Ik heb er echt zin in.”

Als met een soort heftafel met hekwerk de bestuurder, wethouder en de leerling langzaam omhoog gaan klinkt onheilspellende muziek uit de geluidsboxen om de spanning op te voeren. Boven bij het dak aangekomen worden daar de drie vlaggen geplaatst van Het Simmelink, De Delta Scholengroep en Kinderdagverblijf Het Simmelink / Humankind. Daarmee is de ceremonie ten einde. De kinderen is de aanwezigheid van een oliebollenkraam om het gebeuren een extra feestelijk tintje te geven inmiddels niet ontgaan. Maar het is nog even geduld hebben. Eerst hijsen leden van de oudercommissie op het schoolplein nog een bundel kunststof flessen in de top van een boomstam. In elke flessen zitten briefjes met wensen van kinderen die zij uitspreken met betrekking tot hun toekomst in de nieuwe school. Dan is het tijd voor de oliebollenkraam.

Het nieuwe gebouw van Het Simmelink komt op de huidige plek van de oude Julianaschool en wordt in verband met duurzaamheid en energieverbruik compact gebouwd. Het nieuwe IKC bestaat dan ook uit twee lagen. Hierdoor is er veel ruimte voor groen rondom het gebouw om te spelen. Met de komst van dit nieuwe IKC heeft Eibergen drie van dit soort vitale scholen in Eibergen.

In het verleden stonden op de plek van nieuwbouw drie scholen en een gymzaal. In het nieuwe gebouw komt één school met gymzaal. Het gebouw biedt ook ruimte aan kinderdagopvang, voorschoolse- en buitenschoolse opvang door Humankind. Het IKC staat voor een nauwe samenwerking tussen de verschillende partijen in het gebouw wat voor kinderen een doorlopende leerlijn garandeert.

Met de vlaggen op weg naar de top. Foto: Rob Stevens

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant