Ze kinderen speelden op emmers het nummer ‘We Will Rock You’.  Foto: PR. .

Ze kinderen speelden op emmers het nummer ‘We Will Rock You’.  Foto: PR. .

Mooie samenwerking Kerst Zwartschool en Sophia’s Lust

Onderwijs

RUURLO – Leerlingen uit groep 6 van de Kerst Zwartschool in Ruurlo hebben woensdag 20 maart een optreden gegeven samen met enkele leden van muziekvereniging Sophia’s Lust. De kinderen kwamen via een lessenreeks in aanraking met de harmonie en fanfare. Ze leerden de bijbehorende instrumenten kennen en speelden uiteindelijk op een instrument naar keuze samen met de andere muzikanten.

Veel ouders, opa’s en oma’s waren op het optreden afgekomen en ze werden niet teleurgesteld. In korte tijd hebben de leerlingen twee noten leren spelen en ook werd er enthousiast gezongen op het lied ‘Iedereen Verstaat Muziek’. Een lied dat benadrukt dat muziek overal op de wereld is en dat taal overbodig kan zijn wanneer we muziek ‘verstaan’. Niet alleen spelend op instrumenten, maar ook zingend stonden de kinderen uit groep 6 op de planken. Ze speelden ook nog op emmers het nummer ‘We Will Rock You’. 

Een mooie samenwerking tussen de Kerst Zwartschool en Sophia’s Lust, georganiseerd door Culturije. Met dank aan Ira Wunnekink voor de planning, invulling en uitvoering. Zo’n zelfde samenwerkingsproject gaat binnenkort op Wonderwijs plaatsvinden. Dit project krijgt nog een vervolg tijdens de KinderMuziekWeek (5 tot en met 14 april). Op donderdag 11 april vindt er een uitvoering plaats waarbij alle Ruurlose basisscholen zijn vertegenwoordigd. Dit optreden is in de middag en belangstellenden zijn welkom. Exacte tijd en locatie worden nog bepaald.

De kinderen kwamen via een lessenreeks in aanraking met Sophia's Lust.  Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant