Oprichter Rien ter Veen werd benoemd tot erelid van de Buurtbusvereniging Eibergen-Rekken-Haaksbergen. Foto: PR
Oprichter Rien ter Veen werd benoemd tot erelid van de Buurtbusvereniging Eibergen-Rekken-Haaksbergen. Foto: PR

Rien ter Veen erelid Buurtbusvereniging Eibergen-Rekken-Haaksbergen

Vervoer

REKKEN/EIBERGEN - Rien ter Veen is tijdens de algemene ledenvergadering van Buurtbusvereniging Eibergen-Rekken-Haaksbergen, op 20 maart, benoemd tot erelid. 

Rien ter Veen was in 2013 oprichter van deze vereniging. Door zijn contacten met de gemeente, de provincie en Arriva is deze buurtbus er gekomen. Ter Veen was ook jarenlang voorzitter van de vereniging en tot het eind van 2023 was Rien ook een van de chauffeurs op de buurtbus.

Vooral voor Rekken heeft Ter Veen veel betekend. De buurtbus zorgt ervoor dat Rekken een verbinding heeft met Eibergen en met Haaksbergen. Vorig jaar hebben zo’n 5.000 passagiers gebruikgemaakt van deze buurtbuslijn. Rien zorgde er ook voor dat er een nostalgisch bushokje en een ‘antiek’ bushaltebord bij de halte Lindevoort in Rekken kwamen te staan.
De buurtbus, lijn 199, rijdt alle werkdagen en kent tien halteplaatsen. Passagiers kunnen echter ook overal op de route in- of uitstappen, mits de bus er veilig kan stoppen.

Voor zijn vele werk voor de vereniging kreeg Rien, naast de benoeming tot erelid ook een bijbehorend speldje en een oorkonde overhandigd. Tijdens zijn dankwoord gaf Ter Veen aan dat hij blij is met deze onderscheiding en dat hij met een heel tevreden gevoel terugkijkt en merkt dat de andere leden/chauffeurs ook veel betrokkenheid tonen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant