Foto ter illustratie. Bron: freepik.com

Foto ter illustratie. Bron: freepik.com

Versneld sociale huurwoningen in Ruurlo, Borculo en Neede

Wonen

BERKELLAND - Gemeente Berkelland en ProWonen willen versneld het aanbod sociale huurwoningen in de gemeente uitbreiden. ProWonen en Berkelland tekenen hiervoor binnenkort een intentieovereenkomst. Daarmee voldoet het college van B&W aan de opdracht van de gemeenteraad van eind mei 2023 locaties te zoeken waar snel sociale huurwoningen te realiseren zijn.

De woningen worden gebouwd op Leusinkbrink-Noord in Ruurlo (60 tot 65 woningen), de Wildbaan in Borculo (20 à 25 woningen) en aan de Wheemerstraat, voormalige MaxX Wissel school, in Neede (10 tot15 woningen). Uit het locatieonderzoek komt naar voren dat dit de meest geschikte locaties zijn voor woningbouw. In Borculo en Neede zullen de woningen blijven staan. Voor Ruurlo geldt dat op termijn gekeken wordt of en hoe de woningen ingepast kunnen worden in de nieuwe woonwijk op het Leusinkbrink.

Snel ongeveer 95 woningen erbij
De snel te realiseren en kwalitatief goede woningen zijn bedoeld voor reguliere woningzoekenden (ongeveer 50 woningen), statushouders en Oekraïense ontheemden (ongeveer 45 woningen). Directeur-bestuurder Hanke Struik van ProWonen: “Met de bouw van deze woningen verlichten we de druk op de sociale woningmarkt. Dat is niet alleen goed voor het toegenomen aantal woningzoekenden. Ook mensen die reageren op bestaande woningen in het dorp, maken hierdoor meer kans. Jongeren tot 27 jaar krijgen bij een deel van de woningen voorrang.”

Het college van B&W steunt deze woningmarktontwikkeling die samen met ProWonen wordt vormgegeven. Wethouder Arjen van Gijssel: “We zien de sociale huurmarkt steeds verder vastlopen. Het was voor ons noodzakelijk om het aanbod op korte termijn een flinke impuls te geven. Dat gaan we nu doen. De komende tijd trekken we samen op met ProWonen om op de drie locaties de plannen verder vorm te geven. Voor de direct omwonenden organiseren we een inloopmoment. Ook zullen we met de omwonenden van de locaties in overleg treden over de inrichting van het plan.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant