De vroege weidegang stemde de koeien bijzonder vrolijk. Foto: PR
De vroege weidegang stemde de koeien bijzonder vrolijk. Foto: PR

Koeien dansen weer in de wei

Landbouw

GEESTEREN - Met het mooie zonnige weer van de laatste tijd besloten diverse boeren in deze prachtige regio om hun vee weer lekker uit de stallen te halen en ze te laten grazen in de groene wei. 

Het vroege voorjaar, dat eind februari al begonnen leek te zijn, dwong Koning Winter op z’n knieën en deze nam de kuierlaten om plaats te maken voor de lente. Dit kon niemand ontgaan zijn en dus ook de boeren in deze regio niet. Na een grondige inspectie van hun weilanden vonden ze dat het de tijd rijp was om hun veestapel ook mee te laten genieten van het voorjaar. Hoewel sommige stukken weiland door de hevige regenval in februari wel nog wat zompig waren, was er toch genoeg weiland dat er prima bij lag en waar het verse gras ook al weer lang genoeg was om begraasd te worden.

Ook Melkveebedrijf Baneman, gerund door de familie Krukerink, vond dat de tijd op zaterdag 9 maart daar was om het vee lekker naar buiten te laten. Het naoberschap Kulsdom in Geesteren, waar het bedrijf gevestigd is, werd uitgenodigd om dit vrolijke spektakel bij te wonen. Terwijl de naobers met de camera’s in de aanslag stonden werden de staldeuren ontgrendeld en zo werden de koeien de weide wereld ingestuurd. Zij dansten en maakten hilarische bokkensprongen en deden zich tegoed aan het malse groene gras. De lente is nu echt begonnen.

Koeien dansen in Geesteren op zaterdag 9 maart al weer in de wei. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant