Deuren van Natuurpark Kronenkamp in Neede weer voor publiek geopend. Foto: PR
Deuren van Natuurpark Kronenkamp in Neede weer voor publiek geopend. Foto: PR

Deuren van Natuurpark Kronenkamp gaan weer open voor publiek

Natuur

NEEDE - Met veel plezier zijn dit voorjaar de deuren van het Natuurpark Kronenkamp aan de Kronenkamp 14 in Neede weer voor het publiek geopend.

Op het terrein van de voormalige rioolwaterzuivering van Neede, dat is omgebouwd tot een beleef- en natuurpark, hebben derhalve de ontwikkelingen de afgelopen maanden niet stil gestaan. Zo wordt binnenkort het dak van het 360-graden theater voltooid en wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van het vogelbosje.
In het voormalig zuiveringsfilter, dat tot ontmoetings- en bezoekerscentrum centrum ‘Het Filter’ is omgevormd, kan men elke woensdag en vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur vrijblijvend binnenlopen.
Het park ligt aan prachtige wandel- en fietspaden aan de rand van Neede. Het is dan ook een mooie rustplek tijdens/na een wandeling of fietstocht. De gastvrouwen/-heren voorzien de bezoekers graag van een consumptie.
In Het Filter is de Canon over de geschiedenis van Neede te bezichtigen. Ook is er een fotopuzzeltocht verkrijgbaar. Kosten voor deelname zijn 2,50 euro.

Tevens is het mogelijk een twee uur durende dorpswandeling te maken onder begeleiding van de heer H. Oldemenger. Datum en tijdstip worden in nader overleg bepaald. Kosten bedragen 5 euro, inclusief consumptie;

Voor groepen tot 25 personen is het mogelijk een excursie met begeleiding over het terrein te houden. Kosten hiervoor zijn 50 euro.

De speelplek voor kleine kinderen is permanent geopend en wordt dagelijks goed bezocht. Door de toenemende belangstelling en de toename van activiteiten is de behoefte aan vrijwilligers groot. Belangstellenden wordt gevraagd zich te melden via info@natuurparkkronenkamp.nl.  Mensen die ook gastvrouw of gastheer in Het Filter willen worden of het onderhoudsteam van het park willen komen versterken zijn zeer welkom. Voor nadere informatie over het natuurpark, zie de website.

www.natuurparkkronenkamp.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede